fbpx

TOP 10 Beste Bruidsfotograaf van 2020

TOP 10 Beste Bruidsfotograaf van 2020

Gepubliceerd op

TOP 10 Beste Bruidsfotograaf van 2020

Trouwfotograaf Mariska Honing uit Lelystad in de Top 10 van 2020 in de Benelux

Op donderdag 7 januari zijn de winnaars bekend gemaakt van de grootste en meest prestigieuze bruidsfotografie wedstrijd van de Benelux: de Masters of Wedding Photography. 

Bruidsfotograaf Mariska Honing uit Lelystad is als 7e geëindigd met maar liefst 8 awards in 2020. Over het gehele jaar hebben ruim 250 professionele trouwfotografen meer dan 8800 foto’s ingestuurd die beoordeeld zijn door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen van over de hele wereld. 

Bruidsfotografie van wereldniveau

De “Masters of Wedding Photography” bestaat al 7 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto’s insturen, waarbij er een prijzengeld klaar ligt van €500 voor de fotograaf met de meeste awards in dat kwartaal. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste gepresteerd hebben. Ter vergelijking met andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met 1 foto, maar wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar. Hierdoor moeten de fotografen bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren op verschillende bruiloften over het hele jaar. 

De website van de Masters staat vol met prachtige award winnende bruidsfoto’s die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Voor aankomende bruidsparen is dit dan ook een geweldige plek om te oriënteren naar de mogelijkheden die de hedendaagse bruidsfotografie te bieden heeft. 

Mede-oprichter van de wedstrijd en trouwfotograaf Christiaan de Groot: “Het niveau is ongelooflijk hoog! We zien dat er een goede mix is van journalistiek/documentair – niet geposeerde – foto’s waarin het verhaal van de trouwdag wordt verteld en creatieve portretfoto’s waarin de fotograaf alles uit de kast haalt om waanzinnige en intieme portretfoto’s te creëren. De hedendaagse trouwfotografen zijn echte topsporters in de fotografie. Er wordt veel gevraagd van je als trouwfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is zonder te veel op te vallen. Het is echt een specialisme dat door steeds meer all round fotografen ook als zodanig erkent wordt. Het is fantastisch om te zien dat er zo veel getalenteerde trouwfotografen in de Benelux aanwezig zijn die echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren zien we dat steeds meer Benelux fotografen zich gevestigd hebben in de wereldtop van de trouwfotografie. Iets waar we super trots op mogen zijn!”

Mariska Honing

Na vele bruiloften te hebben mogen vastleggen en investeringen in mezelf is dit wel de kers op de taart.

Fotografie is voor mij; gevoel, emotie en connectie. Voordat een bruiloft begint zie ik graag mijn bruidsparen een paar keer vooraf, dat zodra ik op de grote dag aanbel ze zeggen: ah daar heb je Mariska i.p.v daar heb je de fotograaf… Ik ben natuurlijk aanwezig, meng mij in de menigte maar val zo min mogelijk op, zo heb ik meer de mogelijkheid om de Échte eerlijke momenten te pakken, ik ben dan geen vreemde meer voor ze. Ze durven zichzelf te zijn. Op deze manier kan ik ook bijvoorbeeld de feestfoto’s te gek in beeld brengen. Ik sta zelf tussen de feestgangers te dansen, door onderdeel te zijn van het feest kan ik dus de meest te gekke spontane beelden schieten.

Op de bruiloft zelf lig ik in de vreemdste posities om dat ene beeld te kunnen schieten en ik bijt mijn tanden daar dan ook graag in vast. Niets is te gek voor mij! Als ik dan thuis kom moet ik van mezelf meteen duiken achter mijn computer om de beelden te bekijken, daarna kan ik pas gaan slapen.

Ik ben enorm trots op deze awards die ik heb mogen ontvangen, maar de grootste awards zijn voor mij alle lieve reacties en berichtjes die ik krijg nadat ik de mooiste herinneringen heb kunnen geven aan mijn bruidsparen.

Bruidsfotografie zwangerschapsfotografie gezinsfotografie cakesmashes 

Het doel van de Masters

Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hopen we bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang gewaardeerd zullen worden.