fbpx

Mijn droom kwam uit: bevallingsfotografie!

Mijn droom kwam uit: bevallingsfotografie!

Gepubliceerd op

Mijn droom kwam uit: bevallingsfotografie!

Mei 2014, een heerlijke dag gehad met een ontzettend lief gezin.

Rijko en Marieke kwamen met hun 3 kinderen  Marit, Bram en Thijs voor een gezinsfotoshoot. Maar Marieke was ook nog eens hoogzwanger, dus ook wat mooie foto’s gemaakt van Marieke. We zijn eerst foto’s gaan maken in de studio en vervolgens zijn we buiten naar een parkje gegaan. Het was tenslotte heerlijk weer buiten, dus dan pak ik dat even mooi mee!

Tijdens de fotosessie raakte we al snel in een fijn gesprek en ik vertelde dat ik vroeger verloskundige had willen worden, maar dat het nu zeker een wens was om een keer een bevalling te mogen fotograferen. (ik had al 3 keer eerder een bevalling meegemaakt, maar nog niet kunnen fotograferen).

Marieke aarzelde eigenlijk geen moment en vertelde dat ze dit ging bespreken met Rijko en dat ze hier wel op terug zou komen. Nou dat deed ze al snel en vervolgens hebben we met elkaar afgesproken dat ze mij zou bellen als het zover zou zijn. Wauw te gek dus!

De dag van de bevalling

15 juli 2014

17.25 uur, blieb, blieb, mijn mobiel trilt maar ik ben bezig met een workshop te geven en ik verwacht straks een gezin voor opnieuw een zwangerschapsshoot. Normaal pak ik mijn mobiele telefoon niet op als ik bezig ben met een fotoshoot, maar dit keer voelde het anders en ik besloot toch even te kijken op mijn mobiel. Ja hoor! de weeen zijn begonnen, en aangezien Marieke vooraf al had aangegeven dat ze niet lang nodig heeft om te bevallen, moest ik mijn spullen pakken en gaan! (gelukkig met begrip van het lieve gezin, dat zo kwam dat ik moest afzeggen en verschuiven naar een andere datum)

18.15  uur kom ik thuis aan bij Marieke en Rijko. Ze zijn alleen en Marieke staat op 1 plek in de woonkamer, Rijko  is wat nerveus en ik natuurlijk ook. Dus we kunnen elkaar goed steunen. We praten wat over koetjes en kalfjes en Marieke heeft zo nu en dan een wee. Dan is het even stil….en ja hoor daar is Marieke weer! En we praten weer wat.

De verloskundige komt om 18.30 uur en Marieke heeft 2 cm ontsluiting. Verloskundige Nen Bulthuis besluit vervolgens om 20.30 uur terug te komen. Marieke is inmiddels boven  en Rijko en ik praten wat. Marieke geeft aan dat  de weeën sneller en heftiger zijn en dat merken we ook aan haar. We zijn nu boven in de slaapkamer waar Marieke straks gaat bevallen. Marieke staat aan het voeteneind van haar bed.

19.20 uur

We besluiten Nen Bulthuis de verloskundige te bellen, aangezien Marieke om de 2 minuten heftige weeën heeft.

Nen Bulthuis de verloskundige komt er snel aan en zien al snel dat dit geen lange bevalling gaat worden. Ze legt alle spullen klaar voor de bevalling.

Marieke is na 1,5 uur op dezelfde plek te hebben gestaan, gaan liggen op bed.

20.40 uur, Marieke kan zich zo ontzettend goed ontspannen dat ze klaar is om te persen. De baby die zij 9 maanden heeft mogen dragen mogen zij eindelijk in hun armen nemen.

En dan is ze er! De foto’s van de geboorte

Welkom Eline Madelief!

 

 

Wat een ervaring!

Rijko en Marieke, Nogmaals heel erg bedankt dat ik in dit mooie privé moment heb mogen zijn. Heel erg bijzonder. Dit vergeet ik nooit meer.

Ook enorme dank dat ik andere aanstaande ouders mag laten zien welke momenten ik met mijn camera pak zodat ook hun een beeld krijgen hoe mooi het kan zijn als papa en mama zich volledig kunnen concentreren op de bevalling en zich dus geen zorgen hoeven maken over de foto’s…

Bedankt!  en een kusje aan jullie 4 mooie kids. Geniet van elkaar!