fbpx

De onzekerheden van de vrouw

De onzekerheden van de vrouw

Gepubliceerd op

De onzekerheden van de vrouw

De onzekerheden van de vrouw

Dagelijks krijg ik zwangere dames in mijn studio. De ene wat onzekerder dan de andere.
Per mail krijg ik al vaak te horen dat ze hun lichaam niet mooi vinden en totaal niet fotogeniek zijn.
Het moment van binnenkomst krijg ik vaak te horen: mijn benen zijn niet mooi, ik heb striae en ik heb een onderkin.
Al snel probeer ik dit gevoel weg te nemen want ik vind de zwangere vrouw echt oprecht prachtig. Hoe dun of dik ze ook zijn, maar ook ik ben een vrouw en ben 2x zwanger geweest en weet wat ze voelen en denken.
Al snel vertel ik ze en laat poses zien die ik van ze verwacht. Ik help ze daar continue mee. Ik zeg vaak: zie mij even als je zus, je vriendin, je buurvrouw. Ook ik zit te poepen op de wc en peuter ook wel eens mijn mijn neus. Dat gezegd hebbende zie ik de spanning van hun schouders vallen met daarbij een relaxte glimlach. Want ja ik ben ook maar gewoon een mens. Ik heb elke dag een naakte dame voor me staan, ik fotografeer bevallingen en begrafenissen en alles wat daartussen zit heb ik al eens voor mijn lens gehad. Voor mij is niks gek!
Het fijne is dat ik vaak na 10 minuten al hoor en zie dat ze zich op hun gemak voelen. We gaan lekker aan de slag in mijn fotostudio. Ik verander heel veel van licht (ja ik ben een lichtjunk) en geef ze diverse kledingsetjes om aan te trekken, samen beslissen we dit om een perfect resultaat te krijgen. De mooie vrouwelijke vormen weet ik perfect in positie te krijgen zodat elke vrouw blij met zichzelf kan zijn. Tussendoor laat ik wel eens een foto zien en dan krijg ik ze horen: huh wauw ben ik dat? Wat mooi ben ik eigenlijk zeg!
De zekerheid groeit en de shoot word steeds mooier en persoonlijker, we kletsen over ditjes en datjes en soms ook over persoonlijke dingetjes. En voor je het weet is de shoot voorbij. Wat jammer dat we nu klaar zijn, ik vond het superleuk om te doen hoor ik dan, ik heb genoten.
Na de shoot vertel ik verder wanneer de foto’s geleverd worden en dat ik aan de slag ga achter mijn computer.
De shoot is klaar en we geven elkaar een hand. en ja soms krijg ik de vraag: mag ik je een knuffel geven?
En een paar dagen laten ontvang ik de liefste berichtjes op mijn website.
Dankbaar werk!
Niemand is perfect, je bent mooi zoals je bent en hier en daar help ik jou je nog beter van jou beste kant te laten zien!
Liefs Mariska