fbpx

Bruiloft Amersfoort – Klaas-Jan & Liesbeth

Bruiloft Amersfoort – Klaas-Jan & Liesbeth

Gepubliceerd op

Bruiloft Amersfoort – Klaas-Jan & Liesbeth

De weersvoorspellingen waren niet gunstig voor de bruiloft van Klaas-Jan en Liesbeth, maar de dag begon goed, het was gelukkig droog. Klaas-Jan en Liesbeth waren eerder die week al officieel getrouwd voor de burgerlijke stand, maar het feest en de kerkdienst zouden vandaag plaats vinden.

De bruidegom

De dag begon bij de iets wat gespannen Klaas-Jan. Hij stond half aangekleed klaar in de woonkamer. Hij had alles netjes klaargelegd de trouwgeloftes, de ringen en het mooie trouwboeket. Klaas-Jan was snel klaar met het strikken van zijn stropdas. We hebben wat foto’s gemaakt van de regen en het boeket en zijn toen vertrokken naar de bruid.

De bruid

Toen we bij Liesbeth aankwamen was Liesbeth al bezig met haar make-up op de zolderkamer. Haar lieve ouders waren zeer attent en waren beneden de lunch aan het voorbereiden voor de daggasten.  Na de make-up was het haar aan de beurt. Het haar van Liesbeth werd prachtig opgestoken, en er werd een mooi kroontje in Liesbeth’s haar geplaatst. Terwijl de kapper bezig was met het haar, maakte ik wat foto’s van de trouwjurk. Er liepen een smal trappetje naar de zolderkamer waar Liesbeth zat en hier kon de trouwjurk prachtig aan hangen. Toen Liesbeth helemaal aangekleed was zag ze er prachtig uit.

Langzamerhand arriveerde alle daggasten en verzamelde ze zich beneden in de woonkamer. De rode loper werd buiten voor de deur uitgelegd en iedereen stond vol smart te wachten op het bruidspaar. Klaas-Jan haalde zijn bruid op vanaf de zolderkamer en samen liep het stel de woonkamer in naar hun vrienden en familie. Het bruidspaar had een witte Citroen Traction Avant uit 1956 van Your Wedding Car Company geregeld. De auto had veel bekijks, de hele buurt was uitgelopen. Het stel reed samen in de klassieke trouwauto richting kasteel Groeneveld voor de fotoreportage.

De fotoreportage

De fotoreportage begon bij Kasteel Groeneveld. Aangrenzend aan de 18e eeuwse buitenplaats zat een prachtig park. Het was heel gaaf om hier foto’s te maken, het had alle ingrediënten voor een mooie foto het was sfeervol, groen en karakteristiek. Deze locatie is zeker een aanrader. Het heeft heel even geregend, hier maakte ik dan ook graag gebruik van. Schuilend onder een tentdoek heb ik wat beelden weten vast te leggen. De regen trok gelukkig snel weg en de rest van de dag is het gelukkig droog gebleven.

We verlieten kasteel Groeneveld en zijn naar de koppelpoort in Amersfoort gereden. Ondanks de zaterdag drukte in hartje Amersfoort wisten Klaas-Jan en Liesbeth helemaal op te gaan in elkaar. Langs het water, naast de huisjes en onder de koppelpoort hebben wij foto’s gemaakt. Ze lieten zich niet afleiden door het vele bekijks, en gingen helemaal op in elkaar.

Het Klooster

Liesbeth en Klaas-Jan hebben gekozen voor Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Op deze locatie zouden het diner, de kerkdienst en het feest plaatsvinden. Het klooster voelde modern aan, en zag er prachtig uit. De vele vrienden en familie wilden graag op de foto met het bruidspaar, we hebben de groepsfoto’s gemaakt in de binnentuin van het klooster. Na de groepsfoto’s kwam het ontspannen moment van de speeches. Het was leuk om te zien dat er zoveel moeite was gedaan voor het bruidspaar. Er werden foto’s getoond van Liesbeth en Klaas-Jan van vroeger, en stukjes uit hun leven werden nagespeeld door familie. Het was vermakelijk om naar te kijken en het bruidspaar genoot hier duidelijk van. Aansluitend op de speeches was er een lopend buffet. De witte bruidstaart was door de bruid zelf gemaakt en zag er heerlijk uit. Je merkte door de dag heen dat er aan veel details was gedacht. Het bruidspaar had zelfs een Photobooth geregeld voor de gasten waarbij ze direct een foto meekregen. Iedereen vermaakte zich uitstekend.

Kerkdienst

Na een kort opfris moment kwam de kerkdienst. De zenuwen van Klaas-Jan kwamen nu naar boven. Het was mooi om te zien dat Liesbeth en Klaas-Jan zo opgingen in de muziek die de band speelde. Tijdens de kerkdienst werden de geloftes gedeeld. Dit waren prachtige geloftes vanuit het hart.

Het bruidspaar verliet de kerk en liep richting de feestzaal waar de avond gasten zich voor de receptie hadden verzameld. Na een lange rij felicitaties was het tijd voor het feest. En feesten dat konden ze wel. Na de openingsdans was de dansvloer goed gevuld en iedereen had er plezier in.

Wij hebben nog een laatste fotomoment gepakt tijdens het feest. De bubbels kwamen tevoorschijn en het was tijd om te knallen. Lieve Liesbeth en Klaas-Jan wat heb ik genoten van jullie. Bedankt dat ik jullie belangrijke dag heb mogen vastleggen en ik wens jullie veel liefde en geluk in de toekomst.